top of page

Over ons

Wij zijn Philip Modijefsky en Carin Peters. Beiden hebben wij al sinds jaar en dag ons hart verpand aan het verschijnsel “hond”.

Over Philip


Philip heeft niet alleen meer dan 38 jaar ervaring als trainer / instructeur in diverse takken van de hondensport maar schoolt zich ook actief bij via workshops en lezingen in de modernste manier van lesgeven.

Positieve training is dan niet alleen zijn motto maar wordt ook in de praktijk toegepast.

Onze eigen honden worden dan ook getraind met behulp van de clicker en placeboard.  

De laatste 15 jaren is hij ook voorjager op KNJV / SJP proeven, Veldwedstrijden en Working testen met zijn Wetterhounen en Engelse Cocker.

Daarnaast worden onze Wetterhounen Frieske (inmiddels overleden) en Dintho regelmatig ingezet tijdens jachtdagen.

Philip heeft vele opleidingen en nascholingen op hondengebied gevolgd en volgt er ieder jaar nog steeds meerdere, en mag zich een door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied erkend “Kynologisch Instructeur” noemen.

Ook is hij actief als instructeur bij de rasvereniging van de Stabij en Wetterhoun (NVSW).

Een positieve samenwerking tussen hond en geleider staat bij Philip voorop. Trainen op basis van positieve bekrachtiging, waarbij de oefeningen zo worden ingericht dat de hond het alleen maar goed kan doen en dus beloond kan worden.

Philip  neemt alle praktijklessen Jachthondentraining voor zijn rekening voor (half)gevorderden en is ook regelmatig te vinden met pups en beginners.

 Over Carin

Carin verzorgt veel van de pup en beginners  trainingen bij Jachthonden Training Zeeland. Daarnaast is Carin instructeur bij 'Hondenschool In Control'. Daar richt zij zich op begeleiding bij opvoeding en training voor alle hondenrassen en kruisingen en gedragsbegeleiding.

Ook Carin is gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heeft daarnaast de modules Toegepaste Ethologie van de Hond, Leren bij Honden en Probleemgedrag bij honden van de opleiding tot Gedragstherapeut voor Honden bij DogVision / O&O afgerond. Verder is zij in het bezit van het diploma Erkend Hondenuitlaatservice van de Martin Gaus Academie en Kynologische Kennis van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.

Daarnaast houdt ook Carin haar kennis up to date door het volgen van workshops, scholingen en seminars. Ook met haar eigen honden, waaronder een aantal herplaatsers met een “rugzakje” heeft zij de nodige ervaring opgedaan en natuurlijk met diverse cursisten en hun honden.

Bij Carin kunt u terecht voor begeleiding bij opvoeding, training en gedrag voor alle hondenrassen en kruisingen. Voorop staat bij Carin begrip voor de hond en de emoties die ten grondslag liggen aan zijn gedrag. Toepassen van correcties, dwang, vervelende hulpmiddelen en termen als “afleren” zijn voor haar dan ook uit den boze. Om gedrag van de hond om te buigen van (door de eigenaar) ongewenst naar gewenst gedrag, zal eerst moeten worden bepaald waarom de hond zich zo gedraagt en van daaruit kan naar een oplossing worden gezocht.

Wilt u aan de slag met het gedrag, opvoeding en/of de training van uw hond, èn bent u bereid met andere ogen naar uw hond te leren kijken en u echt te verdiepen in het wezen van uw hond, dan kunt u contact opnemen met Carin voor groepslessen, individuele lessen en/of gedragsbegeleiding.. Mail of bel gerust: info@hondenschoolincontrol.nl of: 06-18908128

Voor meer informatie en tarieven: www.hondenschoolincontrol.nl

bottom of page