top of page

Doelstellingen

Jachthonden Training Zeeland 

Jachthonden Training Zeeland organiseert, gedurende het gehele jaar, jachthonden en apporteer trainingen alsmede workshops voor pups, beginners, gevorderden en ver-gevorderden.

Hierbij ligt de nadruk op de positieve samenwerking tussen geleider en hond.

U bent welkom met alle jachthonden rassen uit de rasgroepen 7 (staande honden) en 8 (retrievers, spaniëls en waterhonden).

Onze trainingen richten zich vooral op het werk na het schot, het z.g. apporteren maar ook geven wij veldwerk training en jachtpraktijk training.

Wij leiden op voor alle SJP examens, MAP's, de Orweja Working Testen en Veldwedstrijden maar er is ook plaats voor recreatief trainen.

Jachthonden Training Zeeland staat voor een positieve manier van trainen waarbij geen enkele vorm van dwang wordt geaccepteerd.

De pup en beginners trainingen worden gegeven op onze eigen geheel omheinde locatie in Ellewoutsdijk waar na de training gezellig wordt nagepraat in onze jachthut met gratis koffie en thee.


De gevorderden trainingen worden gegeven op verschillende locaties op Walcheren en de Bevelanden.

Regelmatig gebruiken wij ook koud wild voor de combinaties die aan de proeven meedoen of in het jachtveld komen.

Tijdens de trainingen maken wij o.a.  gebruik van de "clicker" en het "placeboard" om duidelijkheid voor de hond te scheppen.

Ook maken wij gebruik van maar liefst 2 Air & Go launchers waarmee dummy's op grote afstand kunnen worden afgeschoten.

Wij coachen de voorjagers om betere prestaties uit hun hond te halen.

Hierdoor kunnen we optimaal werken aan de opleiding van hond en voorjager.

Air & Go 

Wij, trainers van de Jachthonden Training Zeeland, horen graag bij de trendsetters van een moderne manier van trainen. ‘Positief trainen’ is belangrijk voor ons. Dit houdt in dat de omstandigheden zó worden ingericht, dat de hond het alleen maar goed kan doen en dus beloond kan worden (uitdagen van gewenst gedrag en dat belonen).

De trainingen worden dan ook gegeven door een door de `Raad van Beheer` erkende Kynologisch Instructeurs die zich zeer regelmatig bijschoolen d.m.v. jachttraining en kynologische workshops. 

Onze jachthonden hebben een natuurlijke behoefte aan BEZIG ZIJN. Natuurlijk gaat u vaak naar het bos of strand maar dat is niet altijd voldoende. Jachthonden willen vaak echt iets doen, met en voor u.

Daarom is trainen bij de J.T.Z. voor alle Jachthonden de ideale oplossing.

Wij geven bijna alleen nog maar één op één trainingen.

bottom of page