Boodschap - Boodschap
RSS

Recente posts

Facebook
Speurgroepje gestart
Winter 2014 / 2015
Facebook
Working Test 2014

Categorieën

Speurgroepje gestart
Mogelijk gemaakt door

Verslagen van evenementen, wedstrijden, trainingen, etc.

Wissant, 2 en 3 maart 2013


Wissant, gelegen aan de Franse kunst net onder Calais, is een magische naam voor menig liefhebber van het veldwerk voor de Spaniels.
De afgelopen jaren zijn al vele Nederlandse voorjagers met hun honden hier een weekend naar toe getrokken om deel te nemen aan deze voorjaars wedstrijd in zwaar duindoorn en bramen gebied.

Ondanks het feit dat Gup pas 2 jeugdwedstrijden had gelopen besloot ik toch af te reizen om te leren en wie weet tot een resultaat te komen.
Trudy en Johan van mijn trainingsgroep in Krimpen zouden ook meedoen.
Terwijl het slechts 2 1/2 uur rijden voor mij is besloot ik toch om al vrijdag namiddag af te reizen.
Aangekomen eerst lekker naar het strand geweest. Strand dat overschaduwd wordt door steile rotsen en bunkers en nog meer bunkers. En ’s avonds natuurlijk lekker gegeten nabij ons hotel in Escalles
Zaterdag was het om 8.30 verzamelen in het plaatselijke feestzaaltje waar de loting werd medegedeeld in zeer rap Frans. Er werd gewerkt in 2 groepen van 9 á 10 Cockers en 3 groepen van 9  Springers en een Welsh.
Hier lag ook een schets van de omgeving ter inzage.
Tja, en juist daar ligt het grote probleem tijdens deze wedstrijd.
De start locatie van de eerste hond is meestal nog wel duidelijk maar omdat de beurten lang duren loopt er vaak maar 1 extra hond mee. En ja, waar is dan de keurmeester als je nr 6 of 7 bent.

Met dit probleem werd Trudy met haar Welsh geconfronteerd de eerste middag. We hebben samen anderhalf uur lopen zoeken in de steile duinen, door scherpe struiken, beekjes doorwadend voordat we de keurmeester ontwaarden.

Het gebied is vrij heuvelachtig en voorzien van meters hoge duindoorns en bramen waar met een trekker één maal paar jaar een pad door wordt getrokken. Ook zijn er wat meer open stukken met dennenbomen en ruigtes. Één gebiedje bestaat uit meer open duinbos met ook hier veel struiken.
En dan het wild, een enkele Fazant, meer Houtsnippen en af en toe een konijn. Volgens insiders minder dan andere jaren en hierdoor waren er vrij veel P.O.’s.
De beurten die een ieder kreeg waren royal en je werd niet snel afgefloten. De eventuele 2e beurt volgde direct op de eerste van 20 min en de lengte werd bepaald door de kwaliteit van het getoonde werk. De wedstrijd was rond 14.30 afgelopen en om een uur of vier was de prijsuitreiking waarna Estelle, bedolven onder lofuitingen, met een 1U/CAC met haar Cocker en 3U met haar andere Cocker weer huiswaarts mocht gaan.
De zondag was verder als de zaterdag, de meeste honden hadden nu een andere keurmeester en een ander terrein en een enkeling moest het met dezelfde keurmeester en het zelfde terrein stellen.
Ook waren de honden voor 90% dezelfde.
Helaas kwam Gup beide dagen niet tot score’s. De eerste dag begon redelijk, af en toe wat ver maar hij mocht door. Helaas kon hij, werkende aan weerskanten van een lang open pad tussen de bramen, zich niet meer bedwingen en ging zijn neus achterna. Resultaat een opgestootte Fazant en 3 Snippen op 60 mtr, dus een EL.
De tweede dag begon ook weer goed, de hond hield mij meer in de gaten maar na een minuut of 12 ging het weer fout en liep hij uit de hand.
Veel, heel veel werk nog te verrichten maar gelukkig ook weer veel geleerd.
Voor de overige resultaten van de Nederlanders (met Cockers, Springers en Welsh´s) verwijs ik u naar de website´s van de verschillende rasverenigingen.
Al met al een weekend dat de moeite waard was en zeker voor herhaling vatbaar.

1 Reactie op Wissant, 2 en 3 maart 2013:

Comments RSS
Ludy on dinsdag 5 maart 2013 12:00
Ha die Philip, Wat klinkt dat allemaal weer bekend in de oren ! Krijg er ook zin in . Maar moet nog veel leren samen met Larissa. vriendelijke groet, Ludy Helling
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint