Boodschap - Boodschap
RSS

Recente posts

Facebook
Speurgroepje gestart
Winter 2014 / 2015
Facebook
Working Test 2014

Categorie├źn

Speurgroepje gestart
Mogelijk gemaakt door

Verslagen van evenementen, wedstrijden, trainingen, etc.

Weekend training met Frieske en Gup

Afgelopen weekend eindelijk rustig tijd gehad om met de eigen honden te trainen. Iets wat helaas veel te weinig voorkomt maar waar ik de komende tijd meer ruimte voor ga inplannen. Gelukkig lengen de dagen ook weer snel zodat er na het werk 's avonds toch ook weer een (half)uurtje iets gedaan kan gaan worden met de Cocker Gup of de Wetterhoun Frieske.
Zaterdag ochtend eerst met Frieske getraind in Lekkerkerk bij de W.S.S.C. waar we de Welshes voorbereiden op de veldwerkwedstrijd over 2 weken in Wissant, net ten zuiden van Calais.
Tijdens deze training konden we weer werken met een duif, waarmee in Wissant ook gewerkt wordt daar het jachtseizoen gesloten is. Ook weer een nieuwe deelnemer aan de training Frieske met een grote Gans
 
mogen begroeten, een 1 jaar oud reutje.We hebben nu een mooi groepje van 7 / 8 Welshes bij elkaar waar we het komende seizoen mee blijven trainen. 
 
Zondagochtend met Frieske in de bossen (Brabantse Wal) wezen trainen ter voorbereiding op de Working test van mijn rasvereniging in april en de Orweja Working test in mei. Samen met Hans en zijn Flatcoat een aantal dubbele apporten gedaan, lijnen gelopen en een aantal verloren apporten uitgewerkt. Lekker om met Frieske weer echt te trainen voor deze proeven.
A.s. zondag gaan we weer samen trainen waardoor Frieske weer echt vooruitgang kan maken.
 
Zondagmiddag met Gup aan het werk geweest ter voorbereiding op Wissant. 
Eerst aan de staedyness gewerkt op het schot. Ging erg goed. Vervolgens naar een mooi voorjaag gebied gegaan om ook met de duif te oefenen. In dit gebied, waar hij meestal gewoon zijn gang mag gaan, ging nu direct de knop om toen hij merkte dat er nu echt gewerkt ging worden. Eerst een eenvoudig duif apport, dat goed ging, gevolgd door een aantal stukjes voorjagen, zitten op schot direct
Gup met een duif apport
 
gevolgd door het apport van de duif. Als hij zo werkt volgende week zaterdag en zondag kan ik zeer tevreden zijn, maar het blijft natuurlijk een ........... . 
 

0 Reacties op Weekend training met Frieske en Gup:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint